עסקת ענק חדשה בשוק הטכנולוגיה - מיקרוסופט הודיעה אתמול כי הגיעה להסכם על רכישתה חברת סקייפ בסכום כולל של 8.5 מיליארד דולרים. כיצד תשפיע הרכישה על שוק? מדוע הייתה מוכנה מיקרוסופט לשלם כל כך הרבה?
מיקרוסופט רוכשת את ענקית שיחות ה-VoIP סקייפ בסכום של 8.5 מיליארד דולר, כך הכריזו אתמול שתי החברות בהודעה שמסרו לתקשורת. מיקרוסופט וסקייפ הגיעו להסכם על הרכישה לאחר שבשבוע האחרון ניהלה סקייפ משא ומתן על רכישתה גם עם פייסבוק ועם גוגל. מיקרוסופט, כך נראה, הציעה את הסכום הגדול ביותר בעבור רכישתה.
העסקה מעניקה למיקרוסופט כוח משמעותי למדי בשוק ה-VoIP. סקייפ נחשבת כיום לאחת החברות המובילות בתחום. על פי ההערכות, לחברה יש כיום כ-170 מיליון מינויים מסביב לעולם. במשך שנת 2010 ביצעו דרכה מנויים אלה למעלה מ-207 מיליארד דקות שיחה. שיחות אלו התבצעו ממחשב למחשב, ממחשב לטלפונים רגילים ולהפך.
מעבר לכוח שניתן למיקרוסופט בשוק ה-VoIP, ההערכה היא שהייתה לה עוד סיבה אסטרטגית לרכוש את סקייפ, והיא למנוע מהמתחרות שלה לרכוש אותה. אם גוגל או פייסבוק היו רוכשות את סקייפ הן היו יכולות להשיג כמה יכולות שלא נמצאות עדיין באמתחתה של מיקרוסופט, כמו האפשרות לבצע שיחות מהמחשב לטלפונים רגילים, מה שעשוי היה לספק להם יתרון תחרותי.
חשוב לציין כי העסקה עוד צריכה לעבור את כל האישורים הרגולטוריים הנדרשים. לאחר שתושלם, צפויה סקייפ להפוך לחטיבה פנימית במיקרוסופט. מנכ"ל סקייפ הנוכחי, טוני בייטס, ימשיך לנהל את סקייפ גם מתוך מיקרוסופט, והוא יהיה כפוף ישירות לסטיב באלמר, מנכ"ל מיקרוסופט.
כדי לקבל עוד תובנות חשובות, המלצות מעשיות, טיפים שימושיים, אתרים נבחרים וסרטונים מרתקים, הירשם בחינם!!! - www.pcon.co.il/free
למידע נוסף על קובי שפיבק Bsc., MBA - העורך הראשי של pCon
בפייסבוק - www.facebook.com/pcon1
בלינקדין - il.linkedin.com/in/kobyshpivak
קובי שפיבק Bsc., MBA הוא העורך הראשי של תחקירי pCon ואתר pCon-line. כמי שעוסק במחשבים, על מכלול היבטיהם משנת 1976 וכן כמי שכתב וערך למעלה משמונה מאות תחקירים על כל היבטי המחשוב העיקריים, הוא נמנה על אותם אנשים בודדים בארץ ובעולם, שבאמת ובתמים, מבינים לאן הולך עולם המחשוב ומהן השלכותיו המידיות והעתידיות, על אנשים וארגונים. הוא גם פרסם מספר רב של מאמרים במרבית העיתונים הגדולים והמקצועיים, והופיע פעמים רבות בערוצי הטלוויזיה והרדיו המרכזיים. נכון להיום הוא מייעץ למרבית מנהלי המחשוב בארגונים המובילים בישראל, והוא נחשב בעיני רבים, לגורו של המחשוב העסקי.